× Her kan du poste om du har laget dokumentasjon for dine brukere/kunder, eller bare har et godt tips som du ønsker å dele med alle andre.

Unngå designfellene

Unngå designfellene opprettet av Grethe C Nordheim

Mange som forsøker seg på å lage websider, butikker osv gjør noen tabber som enkelt kan unngås. Denne tråden legges ut for å veilede litt. Den vil mest sannsynlig videreutvikles etterhvert :)

1. Tenk på hvem du vil ha som kunder hos deg, aldersgruppen du henvender deg til har mye å si for hva du kan/bør gjøre med utseende på siden din. Jo yngre brukere, jo mer fancy kan den være.

2. For all del, forsøk å skrive korrekt norsk/engelsk. Skrivefeil skjemmer en side og får mange til å snu i døra.

3. Svarte bakgrunner ser flott ut. Men! Stort sett er det kun yngre brukere som kan lese de uten problemer. Eldre brukere, migrenepasienter osv hopper kjapt over svarte sider. De blir uleselige/slitsomme for de.

4. Svart bakgrunn likevel? Okey, da velger du en annen tekstfarge enn hvit. Beige (FFFFCC), grå (CCCCCC), er de beste. Unngå også å ha knallfarger som linker. Særlig knallblå og knallrød blir skjærende på en svart bakgrunn.

5. Knallfargene rød (FF0000) sammen med blå (0000FF) på ei side fungerer sjelden om en av dem er bakgrunn og den andre tekst. På samme vis kan grønt på rødt eller rødt på grønt få den konsekvensen at brukeren ikke klarer å lese noe som helst. Teksten blir borte. Gjelder særlig de som er rød/grønn fargeblinde. Rammer særlig menn så henvender du deg til menn er det ekstra viktig.

6. Flotte animasjoner er vel og bra. Men tenk over om de passer inn i konseptet ditt. Skal du selge dyre herredresser passer det ikke så bra med en hoppende kenguru på sida. Bare sånn for å sette det på spissen. Og igjen, tenk aldersgruppe, voksne (40-50 pluss) finner ofte sånt irriterende.

7. Budskapet ditt og det du skal selge er vel det viktigste, tenk derfor på å ikke "overdøve" det med masse grafikk uten mening.

8. Farger er psykologi, tenk over temaet i butikken din, hvilken farge kan assosieres med det? Er du i økonomibransjen er mørkeblått logisk. Økologiske produkter? grønt. IT-bransjen? Bare gi opp, vi er håpløse :) Det finnes mange nettsteder hvor du kan lese mer om hvordan vi oppfatter farger.

9. Er du fargeblind, eller fullstendig uten sans for design? For all del hold deg til standardtemaet. I hvert fall inntil du får noen til å hjelpe deg med fargevalgene.

Dette var det jeg kom på i første omgang, men jeg ser stadig mange "flotte" tabber på nett så det er mer i vente
04/01/2010 00:44 #3849
Emnet er låst.

arastta logo horizontal 326x58

opencart logo 298x58

vm logo 220x58

woocommerce logo 286x58

zen cart logo 217x58