× For diskusjon av oversettelser, feilmeldinger og forbedringforslag.

ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn!

ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn! opprettet av Hanne Brovold

Etter at jeg var ferdig med å sette opp nettbutikken la vi inn norsk. ÆØÅ fungerte fint, til de en dag plutselig forsvant, å det kommer små bokser (firkanter) der isteden for.

La inn norsk på nytt i dag, men få timer etter dukket problemet opp igjen.

Noen som vet hva det kommer av? Å hvordan jeg kan løse det?
23/05/2012 23:30 #5411

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Rune Rasmussen i emne Sv: ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn!

Tegnsett ... UTF-8 vs. Latin1 ...
Tid på grunn av mellomlager.
24/05/2012 07:36 #5412

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Hanne Brovold i emne Sv: ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn!

Takker for raskt svar.
Men har lagt inn språkpakken til UTF-8 og har også valgt det tegnsettet i phpmyadmin, men alikevel dukker problemet opp. Hva gjør man da?
24/05/2012 12:47 #5413

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Rune Rasmussen i emne Sv: ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn!

List opp trinn for trinn (ALLE) hva du har gjort, så er det enklere for andre å avgjøre hvor feilen ligger.
24/05/2012 14:36 #5414

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Hanne Brovold i emne Sv: ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn!

Hva er det å si.....
La inn zencart på normal måte. Lastet ned språkpakken og la inn denne, rett og slett standar som jeg alltid har gjort.

Det jeg synes er rart er at over Søk boksen er ø borte, men i ordet besøkende er ø'en der.....
29/05/2012 15:36 #5415

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Einar Solheim i emne Sv: ÆØÅ forsvinner få timer etter norsk er lagt inn!

Jeg hadde noen lignende problemer, som var knyttet til utsendet/template jeg brukte. Til slutt tok jeg en "clean" installering av den nyeste ZC versjonen. Fant egentlig aldri skikkelig ut hva som var feil, men som Rune sier så er det knyttet til overføring fra Latin1 til UTF-8. Det jeg kan tenke på som må oppdateres er:
1) Alle tilpassninger. Da regner jeg med at sjølve filene må lagres som UTF-8 pluss at filene må korrigeres for riktig tegnsett.
2) Databasen må oppdateres til UTF-8 (hvis den er Latin1).

... det holder altså ikke bare å kjøre en oppdatering av ZC som med mange av de mindre oppdateringene.
29/05/2012 16:01 #5416

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

arastta logo horizontal 326x58

opencart logo 298x58

vm logo 220x58

woocommerce logo 286x58

zen cart logo 217x58