× Spørsmål angående betalingsløsninger og -moduler.

Integrering mot BBS

Integrering mot BBS opprettet av Kenneth Steen

Vi tenkte vi skulle gjøre ting litt gjennomførte. Da vi liker Zen Cart, ønsker vi å fortsette med det, men vi ønsker å integrere betalingsløsning fra BBS for mulighet for betaling med VISA og MasterCard i nettbutikken.

På adminsiden ser det ikke umuddelbart ut som om det er mulig å legge til nye betalingsmoduler sånn helt ut av det blå... Hvordan gjør man dette? :-)
19/05/2010 11:49 #4198

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Hallstein Mårstøl i emne Sv:Integrering mot BBS

klsteen skrev:Jo, det er faktisk mulig.

Det raskeste og enkleste måten er å bruke PayPal. Det koster ingenting å opprette en konto og ingen ekstra avgifter, men koster en del i gebyrer ved bruk.

Den andre måten er å få en avtale med DIBS (www.dibs.no) som koster en del å etablere og har en avgift pr. mnd. Men koster mindre i forhold til PayPal om du har endel transaksjoner.
En avtale med DIBS krever også en innløseravtale. Her er det flere innløsere å velge mellom.
19/05/2010 15:01 #4199

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Kenneth Steen i emne Sv:Integrering mot BBS

Mja... PayPal blir for useriøst. Det er for lite utbredt. Vi ønsker en løsning der man kan betale med kortet sitt direkte der og da, uten å måtte innom Paypal eller lignende.

Avtale med Teller, eller andre leverandører er heller ikke noe case. Greia blir mer: Er det mulig å bruke eksempelvis BBS start med Zen Cart, eller går de ganske enkelt ikke sammen på noen enkel måte?
19/05/2010 15:07 #4200

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Rune Rasmussen i emne Sv:Integrering mot BBS

DIBS har ferdig modul for Zen Cart som baserer seg på FLexWin.

BBS har ingen, offentlig i alle fall. Men det kan nok de selv svare best på om du kontakter de.

Om BBS ikke har noen modul er det bare for deg å sette i gang med å utvikle en slik, men det forutsetter jo da at du kan programmere i php. Dokumentasjon for dette finner du på zen-cart.com.

Når det gjelder det med å betale direkte på egen side, uten viderekobling til DIBS, BBS eller andres betalingsvindu krever det en API-løsning, sikkerhetssertifikat, sertifisering osv. - som du ikke får med noen Start-pakke hos noen betalingsformidler.

Om ditt behov tilsier at du bare behøver Start-pakke vil det jo uansett være skivebom å tenke så avansert. ;)
19/05/2010 15:57 #4201

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Hallstein Mårstøl i emne Sv:Integrering mot BBS

klsteen skrev:Kan du forklare dette nærmere?
Har tydeligvis en annen erfaring med PayPal enn deg. (Om du har noen erfaring med PayPal overhodet?)
19/05/2010 18:10 #4202

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

Besvart av Kenneth Steen i emne Sv:Integrering mot BBS

Vår kundegruppe er i all hovedsak godt voksne mennesker. Dersom du spør noen så simpelt som min mor om hva PayPal er, så vet hun det ikke. Det er et faktum at mennesker flest søker det gode, gamle, gjenkjennelige.

Det finnes en teoretiker som heter Rogers. Han står bak den såkalte diffusjonsteorien. I veldig korte trekk går den ut på at du (sansynligvis) hører til det han kaller gruppe A eller B. Dette er mennesker som søker ny teknologi, prøver ut, leker og lærer. Etter hvert som du har gått over fra det veletablerte VISA symbolet og over på å synes det er greit om det ikke nødvendigvis heter VISA, men eksempelvis PayPal, så vil de øvrige komme etter. I teorien så vil ikke de siste komme etter før etter at du har gått over fra PayPal til enda noe nyere. Dersom du spør min bestefar, så stoler ikke han på nettbank en gang. Nå er han ok med små regninger, mens større må fortsatt leveres i banken. Det er selvfølgelig et ekstremt tilfelle, men det er ment å illustrere poenget mitt.

Jeg har brukt PayPal mye tidligere, men dette har ikke med mine erfaringer med PayPal å gjøre. Det har med vår målgruppes oppfatning av PayPal. Det er noe nytt og ukjent for veldig mange, og dermed ikke noe vi ønsker å bruke som vår hovedbetalingsløsning. Der må vi ha noe som den store massen kjenner godt til og som de stoler på. Dermed kommer vi til å kjøre BBS, eller lignende, istedenfor typen PayPal.

Du kan jo bare se på hva folk kjøper av kjøtt i butikken. Er det ikke norsk kjøtt, så synes veldig mange fortsatt at det da er utrolig skummelt.
19/05/2010 19:31 #4203

Vennligst Logg inn eller Registrer konto for å bli med i samtalen.

arastta logo horizontal 326x58

opencart logo 298x58

vm logo 220x58

woocommerce logo 286x58

zen cart logo 217x58